23 Şubat 2013 Cumartesi

Nasıl ucuz seyahat ederim?


Seyahat, öncesi ve sonrası olan meşakkatli bir iştir. Eğer kendi seyahatinizi kendiniz planlıyorsanız, bu hem zaman alan hem de çok zevkli bir işlemdir. Planlama için harcadığınız mesai arttıkça, seyahatiniz bununla doğru orantılı olarak ucuz, güzel, eğlenceli ve öğretici bir hal alacaktır. İnce eleyip sık dokumak, hızlı karar vermemek, en ince ayrıntısına kadar her türlü araştırmayı yapmak mantıklı olan yoldur. Size bu konuda zorlanmamanız ve merak ettiklerinize hızlı ulaşabilmeniz için birkaç yol göstermeye çalışacağım. yazının en altında ise sizin için faydalı linkler bölümü mevcut. Sıfırdan bir seyahat için takip etmeniz gereken adımlar sırasıyla şunlardır:

.Kendinize uygun seyahat tarihini belirlemek,
.Belirlediğiniz opsiyonlu tarihler içerisinde gideceğiniz ülkeye ucuz uçak bileti bulmak,
.Başka ülkeler ya da şehirler gezecekseniz rotanızı belirlemek,
.Belirlediğiniz rotaya göre kalacağınız şehirlere kaç gün ayıracağınıza karar vermek,
.Kalacağınız şehirlerde güzel hosteller bulup rezervasyonunuzu yaptırmak,
.Ortalama bir hesap çıkarıp seyahat maliyeti oluşturmak.

Seyahat tarihlerine karar vermek konusunda bir kısa yolum mevcut değil, o sebeple direk ucuz uçak bileti bulmak konusuna geçiyorum.

Uçakla varmak istediğiniz noktayı belirledikten sonra, ilk olarak internetten bilet fiyatlarına göz atmalısınız. Örneğin; 5 Nisan’da Belgrad’a gitmek isteyin, ben de sizin için uçuşlara bir göz atayım.

İlk olarak THY’nin sitesine bakıyorum. Bazı kampanyalar dışında THY, bilet alma konusunda en son tercihiniz olmalı. Çünkü genelde uçuşları pahalıdır.

Şu an için elimizdeki rakam 331 lira

İkinci olarak yurtdışına çokça kampanyalı uçuş yapan Pegasus’a bakalım:


Gördüğünüz gibi Pegasus’a tıklayarak yaklaşık 210 lira kara geçtik. Bu çok avantajlı bir bilet, fakat yetinmemek lazım. Aşağıda faydalı linkler mevcut.

Uçak biletinizi ayarladıktan sonra seyahatinizi daha da detaylandırmaya başlayabilirsiniz.

Öncelikle yurtdışında geçirilecek olan zamana göre bir planlama yapmak gerekir. Bu planlama için ise gidilecek olan ülkenin verimli bir gezi için kaç güne ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Bu da ancak o ülkenin detaylı bir araştırması yapılarak ulaşılabilecek bir bilgi. Bu konuda Google size destek verecektir.

Örneğin Sırbistan’a bir hafta ayırmaya karar verdiniz. Önünüzdeki en büyük sorun kalacak yerinizi ayarlamak. Gidip görmek mümkün olmadığı için, internetin olanaklarından faydalanmaya çalışmalısınız.
Her bütçeye göre hosteller mevcut. Sizin seçme konusunda dikkat etmeniz gereken ise; şehir merkezine yakınlık, ücretsiz kahvaltı ve ya değişik kampanyaların olup olmadığı, ücretsiz çamaşır yıkama imkanı var mı yok mu, çarşaflar ve havlu ücretsiz mi veriliyor vs. Bunlar uygun ise son olarak bakmanız gereken, o hostelde daha önce kalmış olanların yaptıkları yorumlar ve puanlamalar.

Son olarak hayat pahalılığını merak ettiğiniz yerler için bize ulaşıp kaba taslak bir maliyet hesabı yapmanız mümkün: yolcudurabbas724@gmail.com

Faydalı linkler:

Ucuz uçak biletleri için:

·         http://www.kayak.com/
·         http://wizzair.com/en-GB/Search  (Macaristan havayolu)
·         http://www.easyjet.com/tr (İngiltere havayolu)
·         http://www.viaggiare.it/vg1/vacanze.action (İtalya havayolu)
·         http://www.airbaltic.com/public/index.html (Kuzey ülkeleri havayolu)
·         http://www.jetairfly.com/en/ (Belçika havayolu)
·         http://www.ryanair.com/en (İngiltere havayolu)

Hostel siteleri:

·         http://www.hostelbookers.com/
·         www.hostelworld.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder